Haal meer uit je loopbaan(-wijzer) – Online traject

Wil jij online aan de slag met de loopbaanwijzer? Samen in een groep met ruimte voor het online uitwisselen van ervaringen, kennis en netwerken? En kun je tijd vrijmaken om gedurende 2 maanden in kleine stapjes te werken aan een ontwikkel- of loopbaanplan? Aan de orde komen dezelfde onderwerpen als in de workshop, maar we verdiepen het met drie keer persoonlijke coaching en extra opdrachten.

Je weet vast al dat je recht hebt op drie loopbaangesprekken via FLOW. We bieden je een stok achter de deur door een traject van drie online groepsbijeenkomsten afgewisseld met individuele coaching. Zo krijg je concrete handvatten om met de uitkomst van je loopbaanwijzer daadwerkelijk op gang te komen. Eva Ouwerkerk staat aan de basis van dit gecombineerde aanbod. Ze is ervaren loopbaanadviseur en trainer en sinds 2018 nauw betrokken bij de activiteiten van LOC.

Wat gaan we doen, en wanneer?

1) Eerste online groepsbijeenkomst 

We gaan kennismaken, je loopbaanvraag scherp krijgen en je krijgt uitleg over het loopbaanwijzer-rapport. Van belang is het dat je van te voren de loopbaanwijzer maakt.
Na de online bijeenkomst plannen we de individuele loopbaan coaching en zoomen we in op: waar liggen jouw accenten, waar wil je naar toe werken, en krijg je een duo-opdracht.

2) Tweede online groepsbijeenkomst

Tijdens de tweede bijeenkomst staat centraal personal branding en netwerken. Je krijgt een duo-opdracht rond je netwerken in kaart brengen. En we spreken een individuele loopbaancoaching af om jouw eigen onderzoek te gaan versnellen. Waar wil je in groeien, welke activiteiten en werksoorten hebben je interesse? Welke toegevoegde waarde wil jij waar meer gaan inzetten?

3) Derde online groepsbijeenkomst

In de derde online groepsbijeenkomst staat het werken aan je actieplan centraal en krijg je een duo-opdracht. In de laatste individuele coaching stellen we je loopbaan- ontwikkelroute vast. Wat ga je onderzoeken, creëren of onderhandelen? Welke stage, scholing of project hoort daarbij?

Drie weken de tijd heb je om je actieplan rond te krijgen met concrete acties en vragen we ter inspiratie en misschien voor wat hulp te delen op de laatste online bijeenkomst.

4) Vierde online groepsbijeenkomst

Als afronding van het traject houden we nog een online terugkomsessie. Is iedereen op koers? Nog hulp nodig? Heb je  hulpbronnen, een vangnet en feedback georganiseerd?

Tussen de bijeenkomsten vindt steeds een individuele coaching plaats.

Kosten & tijd

Medewerkers van woningcorporaties kunnen voor deze online training hun FLOW- vouchers inzetten. Deze zijn gratis te verkrijgen via het maken van de loopbaanwijzer. De tijdsinvestering van dit traject komt uit op gemiddeld 10-12 uur: bijeenkomsten, voorbereidingen en coaching.

Spreekt dit je aan, geef je dan zo snel mogelijk op voor dit online traject!
Wil je meer informatie of overleggen of dit past bij jouw loopbaan-ontwikkelvraag? Bel Eva Ouwerkerk 06-30424265 of Do Kusters, coördinator LOC op 0624454981.