Speciaal aanbod voor de 60+ collega

Denk jij wel eens na over hoe je de laatste jaren van je werkzaam leven wil inrichten. Of sta je daar eigenlijk helemaal niet bij stil. Wat vind je leuk om te doen en wat gaat heel goed en doe je graag. Waar heb je wellicht meer moeite mee? Denk je wel eens na over hoe lang je nog wilt werken of helemaal niet? Wat zijn je wensen voor de toekomst en wat zijn de financiële overwegingen die daarbij komen kijken. Gaat jouw werk de komende jaren wellicht nieuwe vaardigheden van je vragen, hoe wil je daarmee aan de slag. Hoe gaat het met je fysieke en mentale fitheid voor het werk. Er zijn keuzes te maken en knoppen om aan te draaien.

Misschien is dit een goed moment om zaken eens op een rijtje te zetten. Te kijken waar voor jou winst te behalen is. Wat is er nodig om je werk naar je zin te blijven doen en hoe voel jij je daar goed bij. En hoe pak je dat aan.

Een levensfase gesprek met een loopbaancoach

In een individueel, vertrouwelijk gesprek met een coach kun je werken aan jouw plan. En stil staan bij vragen zoals:

  • Wat vind ik erg leuk om te doen.
  • Welke talenten of competenties blijven onbenut.
  • Waar krijg ik energie van en waar niet.
  • Hoe kan ik mijn kennis en ervaring op een goede manier delen en verankeren binnen de afdeling/organisatie.
  • Is een verandering van functie (wellicht demotie) op eigen verzoek iets om te onderzoeken.
  • Minder werken, ander werk, en wat zijn financiële consequenties.
  • Hoe zorg ik dat ik vitaal en gemotiveerd blijf.
  • Hoe voer ik het goede gesprek met mijn leidinggevende over de invulling van mijn taken en uren.
  • Wanneer zou ik willen stoppen met werken en hoe moet ik de rest van mijn loopbaan dan invullen?

De coaches

De vier externe LOC coaches zijn Eva, Linda, Marieke en Caroline. Ze zijn alle vier ervaren en gespecialiseerd in levensfase vraagstukken en gecertificeerd personal- en loopbaancoach. Voor de profielen klik HIER.

Kosten

LOC neemt de kosten voor dit coachgesprek voor haar rekening. Als je baat hebt bij meerdere gesprekken dan kun je tot maximaal drie gratis gesprekken bij dezelfde coach plannen via de vouchers van FLOW.

De werkwijze

Stuur een mailtje naar Do Kusters, coördinator bij LOC, geef aan dat het gaat om een 60+gesprek en of je voorkeur hebt voor een van de 4 coaches.

“Ik heb ervaring op meerdere afdelingen en ben vroeger ook wel leidinggevende geweest. Een mentor rol, waarbij ik ook gelijk mijn kennis en ervaring kan overdragen zou goed bij me passen. Hoe zou ik dat kunnen aanpakken?“

“Met het vele thuiswerken mis ik het contact met mijn collega’s. Het valt me opeens ook meer op dat ik de inhoud van mijn werk al een tijd ondergeschikt heb gemaakt aan de gezellige werksfeer en samenwerking onderling. De lol is er eigenlijk een beetje af zo. Wat kan ik doen? “

“Ik doe mijn werk nog altijd met veel plezier. Als ik over een paar jaar met pensioen ga, dan wil ik wel vrijwilligerswerk gaan doen. Ik zie wel wat op tegen dat moment. Hoe kan ik dat voorbereiden?”