LIFE BEGINS AT THE END OF YOUR COMFORT ZONE        

 

Wie ben ik

Ik ben Peet de Vries. Het fascineert mij dat iedereen zijn eigen ontwikkelings- / levenspad heeft en daarin voor eigen uitdagingen wordt geplaatst waarin met op zoektocht gaat naar eigen antwoorden op de bijkomende vragen. Ieder mens verlangt naar een leven in vrijheid, ,verbinding en betekenisvol te zijn. Hoe creëer je dat?. Ik geloof dat ieder mens het leven kan leiden dat zij of hij het liefste wil. Ieder mens is uniek met eigen talenten  en de passies om de juiste keuzes te maken voor zichzelf. De uitdaging is zelf de regie te nemen en het te  exploreren.

Werkwijze

In contact met mensen heb ik snel in de gaten wat er speelt en in staat om verbanden te zien en verbindingen te leggen. Ik kom snel tot de kern en deel wat ik waarneem, ervaar en draai er niet omheen. Verder inspireer ik mensen, in een warme veilige vertrouwde sfeer, om verbinding met zichzelf te maken en te (her)ontdekken waar hun talenten liggen, en ze in beweging te laten komen op eigen tempo en wijze weer in hun kracht te gaan staan. Het gaat vooral om de bewustwording wat je jezelf vertelt (welke belemmerende overtuigingen) je onbewust in stand houdt waardoor je niet bereikt wat je graag zou willen. Echte veranderingen komen van binnenin.

In mijn rol als coach nodig ik uit om te zien wat er bij je speelt en je blik te verbreden, zodat je nieuwe mogelijkheden krijgt om met situaties om te gaan. Als het nodig is confronteer ik omdat er pas verandering, vernieuwing kan komen als de “natuurlijke balans” weg is.  Ik geloof erin dat als je buiten je comfort zone stapt dit persoonlijke groei en de nodige veranderingen/ervaringen teweeg brengt die leiden naar je gestelde doel. Belangrijk vind  ik onderling respect, begrip en open verbinding binnen een veilige vertrouwde sfeer. En dat je echt een stap verder komt!

Kernwaarden:

Vertrouwen: Zonder vertrouwen is er geen basis. Geen basis voor verbinding, openheid, eerlijkheid en ontwikkeling. Vertrouwen in jezelf,  jouw vermogen te leren, jezelf te ontwikkelen en jouw doel te bereiken maar ook in de ander/omgeving is belangrijk om tot een fijne samenwerking te komen. Samen kom je verder.  Je veilig te voelen om je open te stellen en op eigen tempo tot de  kern te komen.

Plezier: Ik ben positief ingesteld, elk nadeel heeft ook zijn voordeel, denkend in kansen. Serieus werken gaat voor mij onder andere samen met open-minded zijn, oprecht geinteresseerd zijn, ontdekken, spelenderwijs, creatief zijn/denken, energie, sfeer en humor.  Als coach kan ik creatieve middelen toepassen om je verder te laten komen en ook out-door coaching is mogelijk.

(Innerlijke) Groei:  Persoonlijke ontwikkeling is de groei en voortgang van iemands persoonlijke eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen van alles zijn, maar vaak gaat het om de kerneigenschappen van iemand. Meer aandacht voor je kerneigenschappen betekent dat jij je snel kunt ontwikkelen. Groei is een belangrijke factor voor een succesvol en gelukkig leven. Groei geeft namelijk voldoening en betekenis aan je leven. En dat geeft een prettig gevoel.

Vrijheid: Het is belangrijk om je vrij te voelen. Als je je niet volledig vrij voelt, droom je er misschien van dat je alles zelf kunt bepalen. Dat de dingen gebeuren zoals jij wilt. Dat anderen geen eisen aan je stellen en geen verwachtingen van je hebben. Dat je kunt doen en laten wat je wilt. Dat je dingen kunt doen op jouw tijd en op jouw manier. In iedere situatie kun je zelf (persoonlijke) vrijheid creëren. 

 

Heb je het gevoel dat een afspraak met mij als coach “Out of Your Comfort Zone is “

kan ik alleen maar zeggen ”Your just a Single Step Away” of A Journey of a Thousand Miles.

Peet 2