Nieuwsbrief #74: Regie op je loopbaan

“Eigen regie op mijn loopbaan? Ja als er wat voorbijkomt intern dan steek ik heus mijn vinger wel op”. Of “Een brief en cv zijn heus zo gemaakt als dat nodig is”. Dit is wat ik vaak hoor van mensen als we in gesprek zijn over hun werk. En toch gaat het zo niet. In de praktijk komt die leuke functie vrij als jij er nog niet klaar voor bent, blijkt het toch niet zo passend als jij dacht of komt hij nooit voorbij omdat je in de verkeerde hoek kijkt en niemand weet wat je precies wilt.
Het creëren van een beeld van de functie die jou op het lijf geschreven is, en het bouwen aan een netwerk van mensen die invloed hebben en dicht bij het vuur zitten is minstens zo belangrijk als een goed cv. Dat cv komt tenslotte pas op tafel als vraag en potentieel aanbod elkaar al hebben gevonden. Dan ben je al wat stappen verder.
Oke, wat dan wel? Breng je drijfveren in kaart en je talenten in beeld. Maak een actieplan, ga gesprekken voeren en bouw een netwerk. Dat kun je gewoon zelf. Eigen regie op je loopbaan noemen we dat. Ook als je helemaal niet weg wilt bij je organisatie en dus hoogstens intern de mogelijkheden wilt onderzoeken.
En bang dat je werkgever daar niet op zit te wachten? Onzin. Jezelf en je werk serieus nemen, nadenken en actie nemen op je loopbaan is juist wat door jouw organisatie en leidinggevende van je wordt verwacht. Echt waar.
Weten hoe? En welke tools er voor jou beschikbaar zijn?
Ik hoor graag van je.

Do Kusters- Coördinator LOC

 

Klik HIER om de nieuwsbrief te openen.