Heb jij de wens en ambitie om je loopbaan eventueel buiten de corporatiebranche te vervolgen?

Hoe pak je dat aan?

Het LOC biedt ondersteuning

Je houdt regie over je eigen loopbaan. Je hebt het goed naar je zin binnen de corporatie maar je denkt ook wel eens aan een andere functie, bij een ander bedrijf. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn bedrijven waar jij prima bij aansluit? Hoe kom je daarmee in contact? Voor deze specifieke vragen heeft het LOC twee gespecialiseerde bureaus gecontracteerd, die jou bij het beantwoorden van die vragen kunnen helpen. Deze bureaus hanteren daarbij een verschillende aanpak. Hieronder een korte uitleg van deze aanpak. Jij bepaalt met wie je in zee gaat.

 

Optie 1: Workforce Holland (WFH)

Bij WFH draait het om netwerken. Rondom jou als medewerker moet dynamiek ontstaan. WFH is een organisatie die duizenden mensen in allerlei functies met elkaar in verbinding brengt. Al die mensen hebben aangegeven dat ze graag anderen helpen in de vindtocht naar een andere functie. Dat doen ze door het voeren van netwerkgesprekken. WFH brengt jou in contact met de mensen die een voor jou relevante en interessante functie vervullen en waar jij meer van wilt weten. Dit zijn face-to-face-gesprekken. Je krijgt na afloop van die mensen gerichte feedback waar jij mee verder je voordeel mee kunt doen. Een WFH-consulent gaat eerst met jou een gesprek aan en kijkt dan met jou welke mogelijke netwerkgesprekken voor jou nuttig zijn.

Een beproefde methode waar al veel andere mensen baat bij hebben gehad.

Concreet:

Traject met een intake, een coachgesprek en ± 5 netwerkgesprekken met WFH partners.

Optie 2: Menea 

Menea helpt medewerkers die gemotiveerd zijn om een volgende loopbaanstap te zetten, concreet en op individuele basis.

Na een intake bij de Menea-consulent zal aandacht worden gegeven aan het ontwerpen van een zoek- en sollicitatiestrategie die precies bij jou past. Er wordt dan gekeken naar de wens-functies en wens-branches waar jij werkzaam zou willen zijn.

Daarnaast helpen ze je bij het maken van een aansprekend CV en een sollicitatiebrief. Ook oefenen ze sollicitatiegesprekken met je. Menea heeft de beschikking over jobhunters. Deze gaan op zoek naar vacatures die bij jou passen en brengen die concreet bij je onder de aandacht. Menea helpt je ook bij het onderzoeken van je netwerk en geeft suggesties hoe je dit kunt aanboren. Tevens checken ze met jou je LinkedIn profiel.

Concreet:

Een traject met coachgesprekken, werken aan een zoek en sollicitatie-strategie, aanboren netwerk en jobhunting.

Voorwaarden:

Voor beide trajecten geldt dat gemotiveerd bent om een stap naar buiten te maken en dat je “arbeidsmarkt-klaar” bent. Dat wil zeggen dat je zicht hebt op je kwaliteiten en dat je cv en zoekprofiel up-to-date zijn. Deze trajecten, ter waarde van € 1.000,- worden aangeboden door FLOW, Fonds leren en ontwikkelen woningcorporaties. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Aan jou de keuze!

Wil je aan de slag en ben je geïnteresseerd geraakt bovenstaand aanbod, neem dan contact op met Do Kusters, Coördinator van het LOC. Zij beantwoordt jouw vragen en brengt je in contact met het bureau dat het beste bij jou past.

Mede mogelijk gemaakt met subsidie van