Met trots presenteren we onderstaand het Jaarverslag 2018. Tjonge, wat hebben we veel gedaan. Echt iets om even bij stil te staan.

Met subsidie van FLOW is in het tweede kwartaal een boost gegeven aan ontwikkelgesprekken met een accent op opleidingsbehoefte. Vanwege de grote animo hebben we het aanbod aan 1-op-1 gesprekken uitgebreid en dat was de tweede helft van het jaar goed te merken. In totaal is het aantal gesprekken dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van 2017. Eva Ouwerkerk, de loonbaanadviseur en coach die we dit jaar aan LOC hebben kunnen verbinden, is hier een belangrijke speler in geweest. TOUR-de-LOC, zoals dit initiatief inmiddels is gedoopt, staat ook in 2019 weer voor je klaar.

Niet alles is echter visueel te maken in een verslag zoals dit. Zeker het benoemen waard zijn bijvoorbeeld de initiatieven van FLOW. Ons FLOW, want van en voor de corporaties heeft FLOW de rol om het de medewerker makkelijker te maken en te ondersteunen op het gebied van opleiding, loopbaan en inzetbaarheid. Zo is de arbeidsmarktwaarde tool gelanceerd en is op de valreep van december het platform “watdoejijmorgen.nl” gelanceerd. Veelbelovend voor 2019.

Dit jaar hebben we natuurlijk aan alle kanten gemerkt dat het arbeidsmarktklimaat goed is. Veel vacatures. Het KANSENportaal – dé site voor vacatures bij corporaties – heeft een boost gekregen en geeft medewerkers een voorsprong en de kans om zich actief te profileren naar de werkgevers in onze branche. De landelijke samenwerking met andere burenregio’s zoals Klimmr (Utrecht) en Projectloopbaan (Noord-Holland) wordt door medewerkers gewaardeerd.

Een groot aantal medewerkers is dit jaar via een afdelingsworkshop of presentatie meegenomen in de actualiteit van werk. Wat zijn de ontwikkelingen, wat betekent dat voor jou en hoe zou je werk kunnen maken van jouw wensen ten aanzien van werk. Niet altijd om een stap naar een andere organisatie te maken, maar ook om bij te blijven in jouw vak, juist te specialiseren of eens mee te doen aan een een overkoepelend project.

Naast de afdelingsworkshops is “Personal branding met LinkedIn” de absolute koploper van het trainingsaanbod. Op kleine afstand gevold door het Jobcraften en Aan het (net-)werk. Beide succesvolle co-producties van medewerkers uit verschillende corporaties. Van deze trainingen worden natuurlijk weer snel data voor 2019 gepland.

2018 is het jaar geweest waarin we de pool van LOC-coaches steviger hebben kunnen neerzetten. Ze hebben talloze medewerkers kunnen ondersteunen met een traject van persoonlijke ontwikkeling en het effect daarvan op loopbaan. Vol vertrouwen dat ze dit in 2019 weer zo bevlogen doen als dit jaar.

Goede voorbeelden hebben we op de site van LOC al eerder uitgelicht. Bijzondere initiatieven door gedreven medewerkers, welwillende leidinggevenden en coöperatieve HR afdelingen. Denk aan Jeroen en Mathijs die een half jaar van baan hebben geruild, Marlies die voor een jaar op een grote opdracht is gaan werken, Saskia die een haar kantoor baan heeft aangevuld met een extra baan. Inspirerende verhalen.

Successen zoals benoemd zijn alleen haalbaar met initiatief, hulp, inzet, input en denkkracht van anderen. Dank hiervoor aan het HR platform bestaande uit de HR managers van de 7 corporaties: Maike, Harvey, Ingrid, Annelies, Axandra, Erik en Jolina. Dank aan de LOC coaches: Arda, Audrey, Ilse, Ellen, Annelies, Silvia, Dennis en Peet. Dank aan de Corporatie-academie en FLOW voor de soepele samenwerking. En natuurlijk AFWC voor de fijne werkomgeving en gezellige collega’s.

En dan tot slot. Ben je medewerker van een (Amsterdamse) corporatie en heb jij voor 2019 een afspraak met jezelf gemaakt over een volgende stap in werk? Hou de site, de nieuwsflits, het trainingsaanbod en het KANSENportaal in de gaten en wie weet komen we elkaar dan binnenkort tegen.

Op naar 2019!

Do Kusters

Coördinator LOC

Klik hier voor PDF jaarverslag

Klik hier voor PDF toelichting