UPDATE 02-03-2021: VOL!

Event

“VEERKRACHT ANNO 2021”

maandag 15 maart 2021

Dit event wordt je aangeboden door LOC-Amsterdam, het samenwerkingsverband op het thema loopbaan een duurzame inzetbaarheid van woningcorporaties Ymere, de Alliantie, Rochdale, Stadgenoot, Eigen Haard, de Key en Woonzorg Nederland. LOC maakt deel uit van AFWC.

LOC nodigt je uit voor het event “VEERKRACHT ANNO 2021”.Hoe blijf je geestelijk fit en hou je plezier in je werk? Dat zijn onderwerpen die bij dit ONLINE event aan de orde komen. We hebben een afwisselend programma samengesteld met veel ruimte voor ontmoetingen.

PROGRAMMA

Vanaf 12.45 uur ben je van harte welkom en kun je meteen al kennismaken met de andere deelnemers. Het event wordt begeleid door STORMPUNT. We starten om 13:00 uur met een kennismaking met MIRO-Next Level samenwerken door STORMPUNT oprichter Esther van der Storm. Dit duurt een half uur.

Na een korte pauze van 10 minuten gaan we om 13.40 uur verder met Elke Geraerts.

Zij is  succesvol neuropsycholoog, oprichter van Better Minds at Work en auteur van Mentaal Kapitaal. Elke is een inspirerende spreekster. Haar verhaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in veerkracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk.

Na een pauze van een kwartier, gaan we om 15.00 uur verder met de workshops. We hebben een mooi aanbod kunnen samenstellen!

WORKSHOPS
1)      Met LEGO bouwen aan “veerkracht anno 2021 – DOOR EDWIN DE VOS
2)      Business Aikido – DOOR PETER HOOGEVEEN
3)      Teken je boodschap – DOOR SACHA BOS
4)      Patronen? Laat ze los tijdens deze workshop Creatief Denken – DOOR ESTHER VAN DER STORM
5)      Focus en haal meer uit je brein – DOOR GERTIE VERRECK

Je kunt bij je aanmelding jouw top 3 aangeven en wij zorgen dat je een workshop volgt uit jouw top 3!

We sluiten gezamenlijk af om 16:30 uur en gaan om 16.50 uur ONLINE napraten met de netwerk borrel next level. Daar moet je bij zijn!

ALLES OP EEN RIJTJE

  • 12.45-13.00: inloop
  • 13.00-13.30: kennismaking met MIRO-Next Level samenwerken
  • 13.30-13.40: pauze
  • 13.40-14.45: Elke Geraerts – mentaal kapitaal
  • 14.45-15.00: pauze
  • 15.00-16.30: workshops
  • 16.30-16.50: plenaire afsluiting
  • 16.50-17.30: netwerkborrel next level

Samengevat: een leerzame, inspirerende en leuke middag. Een afwisselend programma vol workshops en sprekers over het thema: Veerkracht. Het aantal deelnemers is maximaal 50. Meld je snel aan. Vol = vol.

Voor deelname aan dit event rekenen we een bijdrage uit je loopbaanontwikkelbudget van € 50.

 

 

Workshops (onder voorbehoud)

1 Met LEGO bouwen aan veerkracht in je loopbaan
DOOR EDWIN DE VOS

Jong en oud gebruiken LEGO om de meest creatieve bouwwerken te maken. Maar wist je dat je er ook heel gemakkelijk ingewikkelde vraagstukken mee kunt beantwoorden? Tijdens deze workshop ga je allereerst ervaren hoe dat werkt, door met LEGO te bouwen aan Veerkracht in je loopbaan. En vervolgens leer je ook hoe je LEGO zelf effectief kunt gebruiken in je werk!

Ps. Wij zorgen voor de LEGO, dus een graai in de LEGO-bak van de kinderen is voor deze workshop niet nodig.”

Edwin de Vos, van Playful Organisatieadvies, helpt organisaties om oplossingen te vinden voor ingewikkelde vraagstukken. Daarbij combineert hij kennis van organisatieontwikkeling met de kracht van play. Want door met een moeilijk probleem te spelen, ontstaan verrassende ideeën, verfrissende inzichten en duidelijke antwoorden.

2 Business Aikido
DOOR PETER HOOGEVEEN

Aikido is een Japanse krijgs- en vredeskunst waarin, in plaats van het elkaar bevechten, harmoniëren centraal staat. Dat is interessant voor bedrijven, maar vooral ook voor jezelf. Waarom? Begrip van aikidoprincipes helpt je om in iedere situatie voor jezelf te staan, op een andere manier met stress om te gaan zodat je meer ruimte ervaart en hoe je sterkere relaties kunt bouwen. Samenwerken wordt daardoor veel effectiever en leuker! Deze workshop bestaat uit een serie bijzondere oefeningen waarbij je zelf het verschil kunt ervaren tussen wat je onbewust doet en hoe het ook anders kan. Hierdoor ontstaat er een keuze.

Peter Hoogeveen is founder, kerntrainer, coach, adviseur en auteur van ‘Business aikido‘ dat recent een shortlistnominatie ontving voor Managementboek van het jaar 2019. “Aikido is mijn passie, de maatschappij is mijn dojo en wat mensen werkelijk kunnen is mijn geloof”.

3 Teken je boodschap
DOOR SACHA BOS

Wil je leren (complexe) informatie te structureren op een eenvoudige manier? Wil je de kern van je boodschap vinden en, nog belangrijker, kunnen overbrengen? Met deze workshop orden je je hersenspinsels en vergroot je jouw doe-, denk en communicatiekracht. Je creëert overzicht met tekeningen, woorden en kleuren. Heb je altijd al eens willen experimenteren met visualiseren? Geef je dan nu op voor deze workshop!

Sacha Bos is coördinator Projectenbureau bij Vidomes. Zij vertaalt de doelen van Vidomes naar programma’s en projecten. Vervolgens stuurt, begeleidt en helpt ze bij de realisatie daarvan. Daarbij is zakelijk tekenen een belangrijk middel en bovendien een passie.

4 Patronen? Laat ze los tijdens deze workshop Creatief Denken
DOOR ESTHER VAN DER STORM

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Einstein riep het een eeuw geleden al. Maar hoe ontsnap je aan de waan van de dag? Iedereen is creatief, je moet alleen even weten hoe je uit die vaste patronen kunt stappen. In deze workshop leer je alles over ja-maar vakanties en superorganisaties, en hoe je deze inzichten kunt gebruiken om tot écht nieuwe ideeën te komen!

Esther van der Storm is oprichter van het bedrijf STORMPUNT. Vernieuwen is haar ding. Als adviseur zet zij haar vernieuwingskracht dagelijks in bij organisaties die daar concreet mee aan de slag willen.

5 Focus en haal meer uit je brein
DOOR GERTIE VERRECK

In deze workshop krijg je een kijkje in de werking van je brein en 10 focustips om met meer energie, meer rendement uit je dag te halen. Je leert je brein te ‘managen’. De thema’s die aan bod komen zijn:
– Inzicht in de gebruiksaanwijzing van jouw brein en specifiek het hoofdstuk ‘focus’.
– Je kijkt met je ogen maar je ziet met je brein: je brein als aandacht filter en tips om je aandacht bewuster te richten.
– 10 concrete focustips die direct zorgen voor meer rendement en je helpen jezelf te trainen naar nieuwe, effectieve focusgewoontes.

Gertie Verreck is HR-, opleidings- en MD adviseur en heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van diverse trajecten, individuele coaching, teamprogramma’s en intervisor. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe die grijze massa in ons hoofd werkt en hoe kun je die neurowetenschappelijke kennis gebruiken om leren, veranderen en ontwikkelen leuker en effectiever te maken.

KLIK HIER: Aanmeldformulier Event “Veerkracht anno 2021”

KLIK HIER: FLYER